Vroegtijdig kaal?

Geplaatst op

Geen paniek! Hier zijn namelijk tegenwoordig hele goede en mooie oplossingen voor. Je ziet steeds vaker dat uiterlijk meer in de belangstelling gaat staan. Dit komt voornamelijk door de vele activiteiten van social media. Facebook, instagram en Tiktok hebben hier een groot aandeel in. Iedereen houdt elkaar voortdurend in de gaten. En zeg nou zelf, ook jij hebt wel eens gekeken hoe een oude klasgenoot of ex er nu uitziet. Het is dus voor vele belangrijk om er goed uit te zien op foto’s en media. Toch komt het voor dat sommige mensen last hebben van vroegtijdige inhammen of kaalheid. Je haar is toch een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. En heeft ook zeker invloed op je zelfverzekerdheid. In deze blog vertellen we hoe je kaalheid en vroegtijdige inhammen kunt tegengaan.

 

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval is in principe vrij normaal. Een gemiddeld persoon verliest ongeveer zo’n 50 tot 100 haren per dag. Dit is dus een vrij normale situatie. Wanneer je meer dan 100 haren begint te verliezen per dag, is er sprake van haaruitval. En dit kan leiden tot kaalheid, terugtrekkende haarlijn en afnemende haardichtheid. Haaruitval is in de meeste gevallen niet echt te voorkomen. Soms kun je veel haaruitval krijgen van stress. Dit is vervelend, maar als je dit kunt voorkomen door je persoonlijke situatie te veranderen dan is dit nog enigszins tegen te gaan. Bij ouderdom is dit helaas niet tegen te gaan, hooguit uit te stellen. Dat je wat kaler wordt en inhammen krijgt is een natuurlijk proces van het lichaam. Ook blijkt het vaak erfelijk te kunnen zijn, bij bijvoorbeeld vroegtijdige kaalheid. Dit is overigens mogelijk bij zowel mannen als vrouwen. Ondanks dat dit niet echt te voorkomen is is het wel degelijk mogelijk om er weer haar bij te transplanteren. Bij een haarkliniek kun je terecht om een haartransplantatie behandeling te ondergaan.

 

Haartransplantatie

Droom je van weer een volle bos haar? Een haartransplantatie is dan de behandeling die je zoekt. De haartransplantatie wordt uitgevoerd met de FUE-methode. Met deze methode transplanteren ze de gezonde haarzakjes van het donorgebied op je achterhoofd naar de kale plekke toe. Dit is uiteraard in het kort verteld, maar als je hier graag meer informatie over wilt weten kun je gerust even een kijkje nemen op de website. Hier staat alles haarfijn uitgelegd hoe het allemaal in zijn werk gaat. Natuurlijk is het ook begrijpelijk dat vele een haartransplantatie als ingrijpende behandeling ervaren. Daarom is het van belang om van tevoren met de kliniek goed te overleggen en bespreken wat je wensen zijn en hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om steeds een modieus outfit te creëren.

Contactgegevens

Via info @ bead-it.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden